søndag 14. august 2011

Hverdagslykke

Et liv består av flest hverdager og i de hverdagene er det om å gjøre å finne små "lommer" av lykke - av hverdagslykke.
"Wake up and smell the roses!" som de sier på "utanlandsk"...
Vi higer og jager avsted, fortere og fortere - alt skal være så effektivt at vi glemmer de små øyeblikkene som gjør oss så fornøyde, så glade, så lykkelige. Og jeg er intet unntak!!! Vi tror at lykken er noe stort som skal komme å feie oss av banen med følelser, men glemmer at det er de små tingene i livet som til sammen kan gjøre oss til et ganske så lykkelig menneske.

Hva er hverdagslykke for meg?
Det kan være å ha tid til å nyte en god frokost med noe jeg virkelig liker; som grove frokostmuffins, hjemmelagede knekkebrød med eplemos og en god kopp kaffe.

For andre kan det være å få et halvt minutt i fred sammen med Primboksen...

Et lite stykke lykke er også å ha en god venn å spise frokost sammen med.

For ikke å snakke om den deilige lykkefølelsen det er å stjele en kos fra en god venn.

Nyvasket sengetøy på snora som lukter herlig av sol og vind når man skal legge seg, gjør at man trekker et lykkelig sukk før man sovner.

Bare tær i sandaler på solvarm asfalt. Herlig!

Lykter utenfor inngangsdøren for å lyse opp mørke kvelder...

En hvitmalt benk i hagen, der man kan sette seg i skyggen og nyte en kopp kaffe om det skulle passe seg slik.

Å dra til en venninne en lørdag formiddag og la ungene leke sammen. Lykken kan jo være så enkel som en kjøretur i en rød Ferrari...

... eller hoppe på trampoline alt man orker!

Et stort stykke hverdagslykke er å kunne innrede fra småbarnsrom til rom for "store gutter". Å kunne anskaffe stor seng og gjøre en, tross alt, liten gutt utrolig glad.
Den største glede du selv kan ha, er å gjøre andre glad!

Men den ultimate lykkefølelsen, uansett hverdag, fest eller ferie, er når en sliten og trøtt, liten gutt etter en lang solskinnsdag i barnehagen, legger den gode, myke armen rundt halsen min, plasserer et vått kyss på kinnet og sier til meg:
"Du e den beste mamma ej vet om!" ♥ ♥ ♥ 

1 kommentar:

  1. :`-) Åååååå, så nydelig å se at tross alt; det er det enkle i hverdagen som faktisk betyr aller, aller mest, og at vi er fler som tenker på den måten... :-)

    SvarSlett